Magnus Ehingers undervisning

Allt du behöver för A i Biologi, Kemi, Bioteknik, Gymnasiearbete m.m.

Ombyggnad pågår

Ombyggnad pågår! Ombyggnad pågår! Under sommarlovet passar jag på att uppgradera min undervisningssajt lite. Det mesta av förändringarna kommer att ske "under huven", men framför allt kommer utseendet att kunna anpassas till mobila enheter. Under tiden som uppgraderingen pågår kan det se lite knasigt ut, men håll ut: Till höstterminens start kommer allt att vara tip-top igen! cool

Arthur C. Clarke om framtiden 1964

mqdefault670

Året är 1964 och Arthur C. Clarke gör några förutsägelser om framtiden – det vill säga, den tid vi lever i nu! Har han rätt eller fel?

  Annons
 

Jag tror att det som han har allra mest rätt i är hur förutsägelserna om framtiden brukar se ut. Ett alternativ skiljer de sig bara marginellt från den tid man lever i när förutsägelserna görs, och då brukar de uppfattas som rimliga.

Ett annat alternativ är att de brukar verka så långsökta att de verkar helt orimliga. Men tänk efter nu på vad Clarke säger: Visst har han rätt i det han säger om framtidens kommunikation! Nu skulle jag bara vilja veta: Vad tyckte samtiden om hans förutsägelser? Sågs han som orealistisk visionär eller en välbalanserad framtidsspanare?