Magnus Ehingers undervisning

Allt du behöver för A i Biologi, Kemi, Bioteknik, Gymnasiearbete m.m.

Ombyggnad pågår

Ombyggnad pågår! Ombyggnad pågår! Under sommarlovet passar jag på att uppgradera min undervisningssajt lite. Det mesta av förändringarna kommer att ske "under huven", men framför allt kommer utseendet att kunna anpassas till mobila enheter. Under tiden som uppgraderingen pågår kan det se lite knasigt ut, men håll ut: Till höstterminens start kommer allt att vara tip-top igen! cool

Rätt och slätt del 8: Människans uppkomst

Här är en serie som jag väljer att kalla "Rätt och slätt", som på ett enkelt och lättfattligt – och mycket bra! – sätt beskriver mänsklighetens största vetenskapliga framsteg. På engelska heter den the Made Easy Series, och är gjord av en australiensare som kallar sig ”potholer54”.

Nu till den nästan mest brännande av alla frågor: Varifrån kommer vi själva? Varje religion har sin egen idé om hur människan uppstod. Jag tror, att där det är något människan inte vet, fyller hon i med sådant hon själv hittar på. (Det gäller nog allt från hur små barn till hur stora religioner resonerar.)

Ett typiskt exempel på det är kartor med beteckningen ”Här finns det drakar” skriven på ouforskade områden. Men nu har vi faktiskt chansen att förstå och veta var vi har vårt ursprung. Ta den chansen!

< Del 7 | Del 9 >