Magnus Ehingers under­visning

— Allt du behöver för A i Biologi, Kemi, Bioteknik, Gymnasiearbete m.m.

youeatedcookieInte min katt. Inte min katt. Jag har en katt och en hund.

De är hur mysiga och goa som helst, men de kommer aldrig att kunna lära sig att läsa. Inte heller kommer de att lära sig några multiplikationstabeller eller vad To be or not to be heter på svenska.

De har helt enkelt inte rätt förutsättningar.

Det är likadant med dig och ditt plugg: Om du inte har – eller ser till att skaffa dig – rätt förutsättningar, så kommer du inte att lyckas.

  • Det spelar ingen roll hur uppmärksamt du lyssnar på läraren, om du inte kommer ihåg vad som sägs.
  • Det spelar ingen roll hur fina anteckningar du tar på lektionen, om du inte använder dina anteckningar när du pluggar.
  • Det spelar ingen roll hur välstädat du har på ditt rum, om du inte kan koncentrera dig när du sitter och gör läxan.
 

Nu kanske du tänker att du har inte de mentala förutsättningarna för att kunna lyckas i skolan. Jo, visst är det så att alla inte är lika intelligenta. Alla kan ju inte bli Zlatan eller Einstein, typ!

Men jag vågar påstå att om du har tagit dig så långt som till något av de studieförberedande programmen på gymnasiet – Na, Te, Sa, Ek, Es och Hu – då har du definitivt tillräckligt mycket i skallen för att kunna klara skolan med glans.

Det enda det hänger på är dig, och din vilja att fixa det här! ?

De närmaste åtta dagarna ska jag gå igenom grundkraven för att allt ska gå bra. Sedan blir det metoder och konkreta tips. Det är inte svårt, det kommer du att få se!