Magnus Ehingers undervisning

Allt du behöver för A i Biologi, Kemi, Bioteknik, Gymnasiearbete m.m.

Pedagogiska resurser på nätet

pedagogiska resurser pa natetMina tips på sidor som kan vara in­tress­an­ta just för kur­sen i Forsk­nings­me­to­dik, antingen för dig som elev att besöka eller som en pedagogisk hjälp/inspiration för dig som lärare eller allmänt intresserad av forsk­nings­me­to­dik och vetenskapsteori.

Om du tycker att tipsen är in­tress­an­ta, så rekommenderar jag dig verk­li­gen att följa min blogg eller att prenumerera på de här tipsen via RSS!

Tips: ChronoZoom

Tips: ChronoZoomChronoZoom. ChronoZoom. Vad är detta? ChronoZoom är en interaktiv tidslinje som sträcker sig ända från universums start för c:a 13,8 miljarder år sig fram till idag.

Läs mer...

Tips: Tolv händelser som kommer att förändra allt

Tips: Tolv händelser som kommer att förändra allt12 Events That Will Change Everything12 Events That Will Change Everything.Vad är detta? Tolv händelser som kommer att förändra allt är en interaktiv artikel från Scientific American. Den tar fasta på var vi står idag, vetenskapligt sett, och vad som skulle hända om endera av följande tolv händelser skulle inträffa:

 1. Glaciärisarna smälter
 2. Flera dimensioner upptäcks
 3. Vi får kontakt med någon utomjordisk intelligens
 4. Det inträffar ett kärnvapenkrig
 5. Vi lyckas skapa nytt liv i laboratoriet
 6. Vi uppfinner supraledare vid rumstemperatur
 7. Vi lyckas göra maskiner som är självmedvetna
 8. Vi lyckas klona människor
 9. Ett gigantiskt jordskalv i Stilla Oceanen inträffar
 10. Vi lyckas med kall fusion
 11. En asteroid kolliderar med jorden
 12. En dödlig pandemi inträffar

Läs mer...

Tips: Vintage Future

Framtidens telefoni anno dazumal. Framtidens telefoni anno dazumal. Vad är detta? Vintage Future är en blogg som handlar om hur man såg på framtiden förr i tiden. Den innehåller i princip inga texter, men gott om bilder som illustrerar hur man såg på framtidens teknologi för 50 år sedan och ännu längre bakåt.

Läs mer...

Tips: Fanny blir forskare

Fanny blir forskareVad är detta? Fanny blir forskare är en sajt som är producerad av forskning.se och som svarar på frågorna "Vadå forskning?", "Vad ska det vara bra för?" och "Hur gör man?". Man kan säga att sajten handlar om forskning. Har du klart för dig vad som menas med forskning? Det har inte Fanny. Men hon tar reda på det.

Läs mer...

Också intressant: