Magnus Ehingers undervisning

Allt du behöver för A i Biologi, Kemi, Bioteknik, Gymnasiearbete m.m.

Pedagogiska resurser på nätet

pedagogiska-resurser-pa-natetMina tips på sidor som kan vara in­tress­an­ta just för kur­sen i Biologi 1, antingen för dig som elev att besöka eller som en pedagogisk hjälp/inspiration för dig som biologilärare.

Om du tycker att tipsen är in­tress­an­ta, så rekommenderar jag dig verk­li­gen att följa min blogg eller att prenumerera på de här tipsen via RSS!

Tips: Learn genetics

pigeonBannerLearn genetics.

geneticsVad är Learn Genetics? Detta är en sajt som tillhandahålls av Utahs universitet, och som ger "guidade turer" till bland annat grundläggande genetik.

Läs mer...

Tips: Evolutionslabbet

Tips: Evolutionslabbet

geneticsVad är Evolutionslabbet? NOVA Labs Evolution är en "snabbkurs" i evolutionteori som låter dig utforska den mest grundläggande av alla biologiska teorier: Evolutionsteorin.

Läs mer...

Tips: En stund på jorden

Jorden sedd från Apollo 15. Jorden sedd från Apollo 15. Vad är En stund på jorden? Egentligen heter den här sajten "Your life on earth", men jag tyckte att det lät fint på svenska också. I vilket fall som helst, det här är en sajt som är producerad av BBC. Man börjar med att mata in sina födelsedata och grundläggande information såsom kön, längd och vikt.

Efter att man sedan klickar på "Go" får man reda på ett helt batteri med olika fakta: Hur många slag ens hjärta slagit, hur långt man har rört sig genom vintergatan, hur många solförmörkelser det varit, hur mycket den globala temperaturen stigit under ens livstid och mycket mer.

Läs mer...