Magnus Ehingers undervisning

Allt du behöver för A i Biologi, Kemi, Bioteknik, Gymnasiearbete m.m.

Bioteknik

Administration

Pedagogiska resurser på nätet

pedagogiska resurser pa natetMina tips på sidor som kan vara in­tress­an­ta just för kur­sen i Bioteknik, antingen för dig som elev att besöka eller som en pedagogisk hjälp/inspiration för dig som lärare i bioteknik.

Om du tycker att tipsen är in­tress­an­ta, så rekommenderar jag dig verk­li­gen att följa min blogg eller att prenumerera på de här tipsen via RSS!

Tips: Proteopedia

Tips: ProteopediaProteopedia Vad är detta? Proteopedia är en Wikipedia-liknande sajt med proteiner och andra molekyler i 3D. Den innehåller artiklar för varenda struktur i PDB och mängder med intressant information om proteiner och hur de fungerar.

I varje artikel finns en interaktiv Jmol-modul, som gör att man kan vrida och vända på proteinet i 3D på sin egen datorskärm. 

Läs mer...

Tips: Springer­Protocols - Laborations­protokoll på nätet

Vad är detta? SpringerProtocols är en sajt som tillhandahåller vetenskapliga laborationsprotokoll av alla olika slag. Om du undrar över något recept, hur man ska göra när man gjuter en polyakrylamidgel, rena DNA från bakterier eller något annat som du behöver göra i labbet, är detta sajten att besöka. Som en "Maniatis", fast på nätet.

Läs mer...

Tips: Molviz.org

Roterande DNA-molekyl. Animerad hemoglobin. Roterande immunoglobulin (antikropp). Roterande dubbellager av fosfolipider. Roterande kollagen.

Animering av vattenmolekylerVad är detta? Molviz.org står för "Molecular visualisations", och här handlar det om att se olika molekyler i 3D på datorskärmen. Även om bilderna som du ser just här bara är animerade Gif-bilder, så är det något helt annat på Molviz.org: Där visas bilderna interaktivt, så att du själv kan vända och vrida på molekylerna, och visa speciella delar av dem. Till råga på allt krävs ingen installation (annat än ett hyfsat modernt, uppdaterat operativsystem) på din dator!

Läs mer...

Också intressant: