Magnus Ehingers undervisning

Allt du behöver för A i Biologi, Kemi, Bioteknik, Gymnasiearbete m.m.

Administration

Web 2.0

Web 2.0 är en samling tekniker som gör det möjligt för användaren att följa med och interagera med materialet på en sajt. På Magnus Ehingers undervisning har du möjlighet att hänga med i svängarna med hjälp av nedanstående tekniker:

facebook
Facebook
twitter
Twitter
rss
Instagram
rss
RSS
 

RSS: Delad glädje är dubbel glädje!

RSS

Det här med RSS RSS, då, vad är det med det?

Jo, RSS är ett sätt att sätt att låta datorn hålla reda på när sajter du gillar har uppdaterats, istället för att du besöker varje sajt du gillar för att kolla om de har ändrats sedan du var där senast. Det hela förklaras rätt bra i den här videon:

Dagens webläsare har inbyggda RSS-läsare, men jag kan definitivt rekommendera att man skaffar sig en fristående RSS-läsare om man har lust att följa med i fler än ett nyhetsflöde. Det bästa alternativet tycker jag är att skaffa sig ett Google-konto och sedan utnyttja Google Reader.

De flesta RSS-läsare kan man nämligen snabbt och enkelt koppla till Google Reader, och så har man alltid koll på de flöden man följer. Då blir det också förskräckligt lätt att kunna följa de nyheter man är intresserad av både på sin dator och exempelvis sin telefon eller läsplatta.

Tips på RSS-läsare

Det här är bara mina egna favoriter, och inte alls någon utförlig lista. Vilken är din favorit? Skriv det i kommentarerna!

Plattform

RSS-läsare

Web

Google Reader

Mac

NetNewsWire

Windows

FeedDemon

Linux

?

Android

?

iPhone

MobileRSS

iPad

MobileRSS

Flipboard

Facebook

facebook logo1Facebook. Facebook

Jag har sent omsider tagit mitt förnuft till fånga, och insett att där mina elever finns, där måste jag också vara. Därför har jag nu skaffat mig ett "officiellt" Facebook-konto: facebook.com/meundervisning.

Du som är elev eller kollega, nära eller i fjärran är välkommen att adda mig, så syns vi på nätet. (Och jodå, jag har ett "privat" Facebook-konto också, men det är faktiskt reserverat för mina vänner…) ?

Också intressant: