Magnus Ehingers under­visning

— Allt du behöver för A i Biologi, Kemi, Bioteknik, Gymnasiearbete m.m.

Tips: Lyssna på dina elever med TodaysMeet

Vad är detta? TodaysMeet är i grund och botten ett enkelt chat-rum. Man definierar vad rummet ska heta (och då får man också en länk, som eleverna kan följa och logga in på) och hur länge rummet ska vara aktivt. Man kan också specificera en hash-tag som fångas upp av Twitter.

Hur kan man använda TodaysMeet i undervisningen? Jag tror att det som är bra med TodaysMeet är att man inte bara upprättar en ordinär chat-kanal. Det verkligt fina i kråksången är om alla eleverna sitter inloggade på TodaysMeet under lektionen, och man får upp hela chatten på vita duken. På så vis skapar man sig tillträde till "returkanalen" (eng. backchannel) in i lektionen, där konversationen kan fortsätta (i chatt-form) utanför det som jag som lärare talar om.

Fördelen med detta, då? Jo, även de elever som normalt är blyga vågar yttra sig – utan att behöva öppna munnen! För läraren kan det också vara en stor hjälp att se vad eleverna diskuterar, och därigenom inse vad som är komplicerat/svårt för eleverna och behöver mer genomgång.

Länk: todaysmeet.com

Administration