Vad är detta? ShowMe är ett verktyg som hjälper dig som lärare att anteckna på din iPad samtidigt som din röst spelas in, och därigenom flippa ditt klassrum. Häromdagen tipsade jag om Conojo, som är en app som man också kan använda för att flippa på sitt klassrum. ShowMe har liknande funktionalitet, men slår nog ändå Conojo på flera plan.

 

För det första är ShowMe redan från början tänkt att vara ett verktyg för lärare för att dela med sig av sina föreläsningar. För det andra är appen otroligt enkel att anävnda – man skulle nästan kunna säga "simpel" då den egentligen bara har grundläggande ritfunktioner. För det tredje är appen alldeles gratis, både för dig och dina elever.

Hur kan man använda ShowMe i undervisningen? För dig som inte har en tabletdator, men vill kunna dela med dig av dina tavelanteckningar till dina elever är det här ett i det närmaste perfekt verktyg. Genom appens "sociala" funktioner kan man också dela med sig av sina flippar på ett enkelt sätt, och dina elever (om de har iPad) kan följa dig och dina lektioner. Och du kan förstås också själv följa andra lärare, som du tycker är intressanta!

Jag rekommenderar också att man köper någon typ av stylus till sin iPad för att lättare kunna skriva på den.

Länkar: 

Administration