Magnus Ehingers undervisning

Allt du behöver för A i Biologi, Kemi, Bioteknik, Gymnasiearbete m.m.

Fascinerande robot

Fascinerande robot

Det är smått otroligt vad de kan numera, de där robotarna. Vad kommer härnäst?

 
För det första tror jag, att när robotarna blivit tillräckligt avancerade kommer de att användas för militära ändamål och för bevakning. Det kanske låter lite tråkigt, inte minst med tanke på Asimovs tre robotlagar, att robotar kommer att ta kål på människor i framtiden, men jag undrar om det inte sker redan nu, idag.

För det andra tror jag att människolika robotar (androider) kommer att "arbeta" inom tjänstesektorn på olika sätt, bara de blir tillräckligt människolika. Vårdpersonal (typ hemvårdare), personlig assistent, älskarinna (som exempelvis i sci-fi-filmen "Cherry 2000" från 1987) och så vidare...

Detta leder till det tredje användningsområdet för människolika robotar. Jag tror att det blir de som tar oss männiksor till andra solsystem någon gång långt in i framtiden. Eftersom det tar så ruskigt lång tid att ta sig till andra solsystem, är det inte troligt att en och samma vuxna människa kan starta från jorden och komma fram till ett annat solsystem under sin livstid. (Ja, detta förstås under förutsättningen att man inte kan resa i "hyperrymden" à la Star Wars eller kan försättas i dvala à la Apornas planet.)

Istället är det enklare att skicka mänskliga nedfrusna embryon till ett annat solsystem. När de kommer fram till det avseeda solsystemet, väcks androiderna till liv (de är ju trots allt bara elektriska maskiner) och fungerar som "vuxna" som uppfostrar de nyfödda människorna. Vad tror du? Låt höra din röst i kommentarerna nedan!

 

   

Också intressant: