Magnus Ehingers under­visning


— Allt du behöver för A i Biologi, Kemi, Bioteknik, Gymnasiearbete m.m.

Times Higher Education. Times Higher Education. Times Higher Education rankar årligen världens 200 bästa universitet. Allra överst på listan ligger, precis som förra året, Harvard University (USA). I år har dock California Institute of Technology (USA) gått upp på andraplatsen, medan förra årets tvåa, University of Cambridge (Storbritannien) har halkat ned till sjätte plats. 

Karolinska institutet (flagga). Karolinska institutet (flagga). Bland de svenska universiteten rankas i år Karolinska Institutet allra högst, med en 43:e plats. Med tanke på att KI inte fanns med alls på förra årets lista är detta ju mycket bra!

För mig som skåning (och lundabo) är det förstås glädjande att Lunds universitet fortfarande räknas bland de bästa i Sverige (näst bäst av de svenska universiteten), men det är ju lite trist att "vi" drattat ned till 89:e plats (från plats 67).

Av resten av de svenska universiteten placerar sig Stockholms universitet på plats 129, Uppsala universitet på plats 147 (ned från plats 75), KTH på plats 193 (ned från 174), och SLU på plats 199. Göteborgs universitet och Chalmers finns tyvärr inte med bland de 200 bästa universiteten.

Se hela listan på Times Higher Education >>>