Magnus Ehingers under­visning

— Allt du behöver för A i Biologi, Kemi, Bioteknik, Gymnasiearbete m.m.

IgNobel - stänkarenIgNobel-priset är om ett slags alternativt nobelpris till forskning som först får dig att SKRATTA och sedan får dig att TÄNKA. I år är några av priserna...

Ingenjörskonst

Priset i Ingenjörskonst går till Karina Acevedo-Whitehouse och Agnes Rocha-Gosselin från Londons zoologiska sällskap, Storbritannien, och Diane Gendron från Instituto Politecnico Nacional, Baja California Sur, Mexiko, för att ha utvecklat en metod för att hämta snorkråkor från valar med hjälp av en radiostyrd helikopter.

Astmatiker under behandling? Astmatiker under behandling?

Medicin

Priset i Medicin går till Simon Rietveld från Amsterdams universitet, Nederländerna, och Ilja van Beest från Tilburgs universitet, Nederländerna, för upptäckten att astmasymptom kan behandlas med en tur i berg-och-dal-banan.

Fysik

Priset i Fysik går till Lianne Parkin, Sheila Williams och Patricia Priest från Otagos universitet, Nya Zeeland, för att ha demonstrerat att om man går på isiga trottoarer på vintern, så är det lägre risk att man halkar om man har strumpor utanpå skorna.

Svordomar! Svordomar!

Fred

Fredspriset går till Richard Stephens, John Atkins och Andrew Kingston från Keele University, Storbritannien, för att ha bekräftat att det gör mindre ont om man svär.

Kemi

Priset i Kemi går till Eric Adams från MIT, Scott Socolofsky från Texas A&M Universitet, Stephen Masutani från Hawaiis universitet, USA, och BP (British Petroleum), för att ha vederlagt den gamla vanföreställningen att olja och vatten inte går att blanda.

Fladdermus som utför oralsex. Fladdermus som utför oralsex.

Biologi

Priset i Biologi går till Libiao Zhang, Min Tan, Guangjian Zhu, Jianping Ye, Tiyu Hong, Shanyi Zhou och Shuyi Zhang, Kina, och Gareth Jones från Bristols universitet, Storbritannien, för att på ett vetenskapligt sätt ha dokumenterat oralsex hos fruktätande fladdermöss.

Läs mer

Läs mer om IgNobel-priserna på Annals of Improbable Research >>>