Magnus Ehingers under­visning


— Allt du behöver för A i Biologi, Kemi, Bioteknik, Gymnasiearbete m.m.

Polhemskolan i Lund erbjuder ett spetsprogram i fysikIdag meddelade skolverket att tio skolor får starta spetsutbildning, vilket bland annat DN, Aftonbladet och Sydsvenskan rapporterar. På skolverkets hemsida står det att ”Spetsutbildningarna ska ge de gymnasieelever som har förutsättningar för matematik, naturvetenskap, samhällsvetenskap eller humaniora stimulans i sin kunskapsutveckling”. Vad kunde vara bättre? Jag säger, äntligen får vi en skola som kan stimulera alla. GRATTIS till alla skolor som fick spetsutbildningar!

”Spetsutbildningarna ska ge de gymnasieelever som har förutsättningar för matematik, naturvetenskap, samhällsvetenskap eller humaniora stimulans i sin kunskapsutveckling.” — Skolverket

Det som förvånar mig mest i kommentarerna är de närmast reflexmässiga utbrott som säger att det är fult att någon ska få vara bättre i skolan än någon annan. Varför är det så att det är OK att vara duktig på ett instrument eller att idrotta på elitnivå (som att t.ex. spela fotboll), men så fort det rör sig om utbildning så är det ”usch” och ”fy” och ”aja baja”!?