Magnus Ehingers under­visning


— Allt du behöver för A i Biologi, Kemi, Bioteknik, Gymnasiearbete m.m.

Babels torn skulle nå ända upp i himlen. Enligt myten straffade gud människorna för deras övermod genom att skapa de olika språken, ''så att den ene inte förstår vad den andre säger''. Babels torn skulle nå ända upp i himlen. Enligt myten straffade gud människorna för deras övermod genom att skapa de olika språken, ''så att den ene inte förstår vad den andre säger''.

Inte så många vet det, men när man först föreslog att de mänskliga språken skulle ha utvecklats ur ett och samma "urspråk" var det en lika chockerande tanke som dagens evolutionslära är för många religiösa. Trots allt står det nu utom allt rimligt tvivel att språken är besläktade, och att de bör ha en gemensam stam.

 

Med avancerad matematisk analys har forskare på Harvard University nu kartlagt hur böjningsformerna för oregelbundna verb har utvecklats. Därmed vågar de sig också på att göra förutsägelser för hur språket kommer att utvecklas i framtiden. Intressant, tycker jag, men jag tror att det är väldigt svårt att förutsäga hör språket kommer att förändra sig i framtiden. Det beror på att vi använder språket – vi kommunicerar – på ett helt annat sätt idag än vad vi har gjort under 99,999% av språkets hela utveckling.

Läs mer på Nature News >>>