Magnus Ehingers under­visning

— Allt du behöver för A i Biologi, Kemi, Bioteknik, Gymnasiearbete m.m.

Jason Diakité, Gina Dirawi och Kodjo Akolor är programledare för 2012 års upplaga av musikhjälpen. Jason Diakité, Gina Dirawi och Kodjo Akolor är programledare för 2012 års upplaga av musikhjälpen. Om precis en vecka, kl. 20:00 den 10-16 december 2012 kommer Jason Diakité, Gina Dirawi och Kodjo Akolor att gå in i glasburen på Stortorget i Malmö. Därifrån kommer de att leda årets upplaga av Musikhjälpen.

I år är temat Barnen i slummen har rätt till rent vatten. Tillgång till rent vatten är oerhört viktigt för hälsan, och när vattenkvaliteten är dålig är det främst barnen som drabbas.

Uppdaterat 2012-12-15 kl. 12:33: Det här blir för lite, tycker jag. Därför skänker jag istället alla inkomster från 1 december och framåt!

Med dagens teknologi och vetenskap borde det inte vara svårt att se till att alla kan få tillgång till rent vatten. Men musikhjälpen sätter fingret på ett viktigt problem: Pengar.

I år vill jag därför hjälpa till genom att skänka alla intäkter från som jag får när någon klickar på annonserna här på min undervisningssajt under perioden 10-15 december (jag måste spara 16 december till att faktiskt skänka pengarna wink) till musikhjälpen.

Jag brukar ju också publicera vetenskapliga nyheter och videoklipp på bloggen. Därför passar jag samtidigt på att under varje dag den 10-16 publicera artiklar som på något sätt har med vatten och vattenrening att göra. Hoppas du får både glädje och nytta av dem!