Magnus Ehingers undervisning

Allt du behöver för A i Biologi, Kemi, Bioteknik, Gymnasiearbete m.m.

Öppna dina kunskapsluckor med LTH:s julkalender 2014

Undrar du hur kallt något kan bli, hur ljud ser ut eller varför lussebullar blir så fluffiga? Eller är du bara nyfiken på naturvetenskap och vill veta mer? I så fall är LTH:s julkalender 2014 något för dig!

Såhär beskrivs julkalendern på YouTube:

Snart sprakar det snart loss igen! För åttonde gången i ordningen har LTH-teknologer via 24 kortfilmer experimenterat fram en julkalender som på ett pedagogiskt och lättsamt sätt ger inblick i tekniska och naturvetenskapliga fenomen.

Spännvidden är stor. Tittarna får lära sig hur man gör ett moln, veta vad som egentligen händer när lussebullar jäser och kolla hur man skär marsipan till molekylnivå.

- Vi avslöjar också den matematiska konsten att välja rätt bland plockgodiset och varför lager på lager är bästa sättet att skydda sig mot kyla, berättar Björn Hansson, civilingenjörsstudent i teknisk fysik vid Lunds Tekniska Högskola och som gjort årets kalender tillsammans med Carolina Koronen, ekosystemteknik-student och Erik Molin, teknisk fysik-student.

Tiotusentals skolungdomar runt om i Sverige brukar följa LTH:s julkalender som funnits sedan 2007. Allt från början och till slut är producerat av studenterna själva som jobbat med projektet sedan i maj i år.

Följ kalendern på LTH:s hemsida >>>

 

   

Också intressant: