Magnus Ehingers undervisning

Allt du behöver för A i Biologi, Kemi, Bioteknik, Gymnasiearbete m.m.

Problemet med "helt naturlig" mat

Vilken äter du helst? Vilken äter du helst? Den kan vara giftig och farlig som bara den.

Bilden ovan till höger (utan ordet "poisonous") publicerades av paleo-dietisten Diane Sanfilippo som ett slags argument för att "naturlig" mat automatiskt är bättre än annan mat. Men minsta förskolebarn i Sverige vet att svampen i fråga är en röd flugsvamp, och ingenting som man ska äta om man vill ha ett långt och lyckligt liv. Den är helt enkelt en av våra mest kända giftiga svampar.

Ibland verkar det som att en del har en närmast paranoisk skräck för "E-nummer" och tillsatser till mat. ingredients-of-a-bananaSkulle du vilja äta något som bland annat innehåller palmitinsyra, glutamat, färgämnena E101 (riboflavin) och 160a, samt smakämnena etylhexanoat, etylbutanoat, 3-metyl-but-1-ylacetat och pentylacetat?

Grattis. Inga bananer till dig.

Läs mer på gawker.com >>>

 

   

Också intressant: