Magnus Ehingers undervisning

Allt du behöver för A i Biologi, Kemi, Bioteknik, Gymnasiearbete m.m.

Dags för en ny lärobok i Kemi 2!

Clara Immerwahr, pacifist och trogen sina ideal."Clara Immerwahr, pacifist och trogen sina ideal."

Snart kommer den: Den spännande uppföljaren till "Kemi 1", nämligen "Kemi 2"!

Kemi 2För nästan exakt ett år sedan hade jag den stora glädjen att berätta att jag hade skrivit en bok till kursen i Kemi 1 med speciellt fokus på flippat klassrum. Nu är det alltså dags för fortsättningen, kort och gott "Kemi 2". Också med det här läromedlet är det tänkt att boken och det omfattande material i Kemi 2 som jag har arbetat fram på min hemsida ska komplettera varandra. Jag hoppas att både lärare och elever ska kunna dra så stor nytta som möjligt av bådadera!

I kursmålen för Kemi 2 skriver skolverket att undervisningen bland annat ska behandla det genetiska informationsflödet, människans ämnesomsättning och proteiners struktur och funktion, med speciellt fokus på enzymer. Det övergripande målet med den här boken är att nå fram just dit, så att eleven kan knyta samman kemi och biologi, och inse att det inte finns någon skarp gräns mellan dem.

Boken kommer att kunna beställas via Läromedia (för skolor) och via Adlibris, Bokus och andra bokhandlar för privatpersoner.

Du som är lärare och nyfiken på att använda boken i din undervisning rekommenderas ett besök på NA förlag. Där kan du läsa smakprov och beställa utvärderingsexemplar till din skola.

 

   

Också intressant: