Magnus Ehingers undervisning

Allt du behöver för A i Biologi, Kemi, Bioteknik, Gymnasiearbete m.m.

3D-skrivare till Spyken! 😄

3D-skrivare till Spyken! 😊

Julen kommer tidigt till Spyken i år. Vi har nämligen fått en 3D-skrivare!

Den här individen av en Australopithecus dog för ungefär 3,2 miljoner år sedan. Men hur? Nu kan jag skriva ut benen på vår ZYYX-skrivare, och låta eleverna själva undersöka dem!Den här individen av en Australopithecus dog för ungefär 3,2 miljoner år sedan. Men hur? Nu kan jag skriva ut benen på vår ZYYX-skrivare, och låta eleverna själva undersöka dem! Vår skrivare är alltså en ZYYX+ skrivare från Magicfirm Europe AB. Vi valde den för att den är självkalibrerande och tålig, och – framför allt – lätt att arbeta med. Vi fick också med ett bra serviceavtal.

Jag vet ju precis vad jag vill använda den här till i min undervisning: Jag vill skriva ut modeller av olika slag!

Det kan till exempel vara enzymer. Tänk att kunna titta på en modell "i verkligheten" och se precis hur substratet passar in i enzymets aktiva yta. Eller skriva ut proteser, och se hur de kan hjälpa människor – eller djur – som förlorat en kroppsdel!

Hur designar man proteser för djur?Hur designar man proteser för djur?

Men vad skulle du som är elev på Spyken vilja skriva ut? Du som går natur/musik kanske vill designa och skriva ut en panflöjt, och undersöka hur diametern på rören påverkar tonhöjden? Du som går natur/bild-&-design kanske vill skriva ut en prototyp på något du designat?

Möjligheterna är oändliga. Låt höra i kommentarerna hur du skulle vilja använda vår ZYYX-skrivare i skolarbetet!

 

   

Också intressant: