Magnus Ehingers undervisning

Allt du behöver för A i Biologi, Kemi, Bioteknik, Gymnasiearbete m.m.

Missa inget!

Följ Magnus Ehingers undervisning på någon av dina favoritkanaler:

Administration

Du och dina kompisar

Du och dina kompisarKan man välja vänner? 

Ja, på flera sätt kan man faktiskt det. När man är liten knatte räcker det att man har samma favoritglass för att man ska bli bästisar. När man blir äldre börjar man faktiskt välja vem man umgås med.

Goda vänner är som stjärnor: Man ser dem inte alltid, men man vet att de alltid finns där. Goda vänner är som stjärnor: Man ser dem inte alltid, men man vet att de alltid finns där. Friends. Friends.

Om du nu precis har börjat gymnasiet står du inför ett gyllene tillfälle. På din nya skola träffar du en massa nya människor, varav några stycken kanske faktiskt kommer att bli dina vänner för livet.

 

Välj att umgås med den som har ungefär samma (eller lite högre) ambitionsnivå som du själv. Tillsammans kommer det att gå ännu bättre för er!

Ni sitter i samma båt

Du och dina vänner sitter så att säga i samma båt: Ni ska åt samma håll, och försöka göra det bästa av er tid på gymnasiet.

Därför ska du visa att det går bra för dig, och försöka sträva efter att bli lite bättre än dina kompisar. Då kommer dina kompisar också att vilja bli ytterligare lite bättre, och tillsammans kommer ni att dra varandra framåt.

En liten tävlan er emellan är alltså bra för er. Men ta det försiktigt och gör ingen stor grej av det: En STOR tävlan leder bara till avundsjuka, lögner och osämja.

 

   

Också intressant: