Magnus Ehingers undervisning

Allt du behöver för A i Biologi, Kemi, Bioteknik, Gymnasiearbete m.m.

Gratisprogram som hjälper dig!

toodledo-iconHela den här filosofin med hur man får saker gjorda (GTD, Getting Things Done) har lett till att det har kommit en massa program och webbsajter som hjälper en med det.

Det finns förstås både sådana som kostar (en rejäl slant), och sådana som är alldeles gratis. Eftersom den här artikelserien riktar sig till dig som går på gymnasiet tänkte jag nu tipsa om några sajter och program som är helt gratis att använda.

I ingen särskild ordning alls:

Toodledo

 I Toodledo kan du göra alla de listor som krävs i ett bra GTD-system. Du kan lägga in uppgifter, underuppgifter, och sortera dem efter projekt eller sammanhang.

Det fina med Toodledo är också att de har lyckats med att skapa något som faktiskt liknar en standard. Flera programvaror, bl.a. till mobiler, kan ansluta till Toodledo och lägga in dina "att göra"-listor i databasen där.

Länk: toodledo.com

Hitask

 Hitask är också en förträfflig sajt som hjälper dig med alla sorts listor. Den stora fördelen med Hitask jämfört med de andra som jag tar upp här, är det är så väldigt snyggt gjort.

En fördel med att använda webbaserade "att göra"-listor är att de alltid är uppdaterade, och du kan alltid komma åt dem. Hitask kan du komma åt från vilken dator som helst, med vilken webbläsare som helst.

Hitask gör också gratisappar till både iOS och Android.

Länk: hitask.com

Todoist logoTodoist

Du kan inte göra riktigt lika mycket med Todoist som ett fullfjädrat GTD-program. Nej, den stora fördelen med Todoist är istället det extremt enkla, avskalade gränssnittet. Det gör att det också är väldigt enkelt att använda.

Länk: todoist.com

 

Remember the milk

Remember the milk är ett program som, liksom Todoist, främst fokuserar på själva listorna: typiska listor, som inköpslistan till ICA eller Konsum.

Annars tror jag att den främsta fördelen med Remember the milk är att det faktiskt finns på svenska. Så om du inte känner dig riktigt bekväm med engelskspråkiga "att göra"-listor är detta verktyget för dig!

Länk: rememberthemilk.com

Any.Do

Any.Do är mycket kraftfullt men samtidigt en av de allra mest eleganta GTD-apparna där ute. En favoritegenskap är att Any.Do kan påminna dig om att ringa tillbaka samtal som du inte svarade på. Any.Do finns till Android, iOS, på webben, till Chrome och till Mac OSX (i App Store).

Länk: www.any.do

WunderlistWunderlist

Wunderlist är kanske det elegantaste av sajterna på min lilla lista. Till det kommer dessutom att det finns gratisprogram till Mac, Windows, iOS och Android som länkar direkt till Wunderlists databas "i molnet".

Länk: wunderlist.com

Och många fler...

Vilka har jag glömt? Skriv i kommentarerna vilken som är din favorit!

 

   

Också intressant: