Magnus Ehingers undervisning

Allt du behöver för A i Biologi, Kemi, Bioteknik, Gymnasiearbete m.m.

Missa inget!

Följ Magnus Ehingers undervisning på någon av dina favoritkanaler:

Administration

Hur man klarar två prov och tre inlämningar på en vecka

Hur man klarar två prov och tre inlämningar på en veckaIbland kan det bli lite tajt. Du kanske har varit sjuk en vecka, och har en del att ta igen. Dina lärare kanske har gjort en miss i provplaneringen, så att det plötsligt anhopas en massa arbete i samma vecka. Och du kan ju förstås också ha missat själv i din planering...

I vilket fall som helst: Speciella omständigheter kräver speciella åtgärder.

Hur ska man klara det?

Stay on target… Stay on target… Två saker hjälper dig att klara dig igenom den här pärsen:

  1. Fokus på målet
  2. Prioritering
    • Bestäm dig för vad som är viktigast i det här läget.
    • Vill du verkligen nå ditt mål? Då är det inte heller svårt att prioritera detta framför allt annat som också pockar på din uppmärksamhet.

Isolera dig

 

För att klara det här, måste du tyvärr isolera dig ett tag. Skicka ett SMS till kompisarna: "Sry, måste koncentrera mig på plugget ett tag. Hörs!"

Sedan är det dags att först stänga av mobilen och sedan datorn (om den inte behövs för plugget)...

Tänk på att när du isolerar dig, så är det bara under en begränsad period. Du behöver ett socialt liv också, du behöver dina fritidsaktiviteter och allt det där. Men under någon enstaka vecka kan det ibland krävas att man prioriterar något annat.

Prioritera

Hur ska man veta vad som är viktigast av allt det du nu måste göra? Det är i det här läget dina listor kommer allra mest väl till pass!

Listorna hjälper dig att se precis vad som behöver göras med vilket projekt. Gå igenom dem, och bestäm dig för vad du ska göra härnäst.

Och sedan... gör du det!

 

   

Också intressant: