Magnus Ehingers undervisning

Allt du behöver för A i Biologi, Kemi, Bioteknik, Gymnasiearbete m.m.

Googles projekt Soli: Coolt, men meningslöst (än så länge)

Googles projekt Soli utvecklar en ny slags interaktionssensor baserad på radarteknik. Sensorn är så känslig att den kan spåra mycket små rörelser med hög hastighet och precision. Den får plats på på ett enda datorchip, kan framställas i stor skala, och kan lätt byggas in i allehanda elektronikprylar och vardagsföremål.

 
Som tekniknörd kan jag inte låta bli att tycka att det ser oerhört spännande ut på videon. Men samtidigt inser jag att det är absolut ingen poäng i det de visar: Varför skulle det vara enklare att justera volymen på radion genom att skruva med fingrarna i luften ovanför själva apparaten istället för att använda ett vred direkt på apparaten – ett vred som dessutom ger omedelbar taktil och visuell feedback?

Nej, det här är bara en cool pryl som inte alls kommer att finnas i konsumentprodukter på det sätt som beskrivs i videon. Kommer den att få någon användning alls? Ja, det tror jag. Men jag vet inte till vad, och jag tror att det blir till något helt nytt, som ingen har tänkt på – än. 😎

 

   

Också intressant: