Magnus Ehingers under­visning


— Allt du behöver för A i Biologi, Kemi, Bioteknik, Gymnasiearbete m.m.

making vaccinesHur man gör vaccin. Hur man gör vaccin. Se där en rubrik som skulle kunna passa till Aftonbladet, Expressen eller någon annan kvällstidning! Men är det sant? Och ska man låta bli att ta vaccinet bara på grund av detta?

Ja, det är sant. Influensavaccinet innehåller konserveringsmedlet tiomersal, som i sin tur innehåller etylkvicksilver. Men ska man vara orolig?

Nej.

Varje dos innehåller c:a 2,5 mikrogram kvicksilver, en barndos hälften så mycket. För att förstå att det inte är något att oroa sig för, måste man jämföra det med hur mycket man normalt får i sig, och som inte är farligt.

Barnmatsburkar får innehålla upp till 10 mikrogram metylkvicksilver. Fisk kan innehålla 500-1000 mikrogram metylkvicksilver per kilo. Jämfört med detta är en barndos på 1,25 mikrogram etylkvicksilver inget att oroa sig för."

 

En vuxen man får i sig 6-12 mikrogram metylkvicksilver med maten varje vecka. Barnmatsburkar får innehålla upp till 10 mikrogram metylkvicksilver. Fisk kan innehålla 500-1000 mikrogram metylkvicksilver per kilo. Jämfört med detta är en barndos på 1,25 mikrogram etylkvicksilver inget att oroa sig för.

När man ska bestämma sig för om man ska låta vaccinera sig eller inte, måste man vara medveten om riskerna. Man måste fråga sig, vilka risker tar jag genom att låta vaccinera mig? Men en fråga som många glömmer är, vilka risker tar jag genom att inte låta vaccinera mig?

Kanske är det så att den som förespråkar att inte vaccinera sig inte heller förstår vilka risker man tar genom att utsätta sig för sjukdomen?

Läs mer på chemicalnet.se >>>